Attefallshus eller friggebod

Varför ska varenda människa ha ett Attefallshus? När jag köpte mitt för 10 år sedan som ligger på en ganska stor tomt på 5000 kvadratmeter, så planerade jag direkt att sätta upp en friggebod att ha som gäststuga. Efter kanske 5 år hade jag fortfarande inte fått tummen ur att sätta upp den där friggeboden som jag absolut skulle ha. Jag hade så många idéer hur jag skulle inreda och i vilken färg jag skulle måla den, men inget blev som jag tänkt. Tiden gick och rätt som det var hade mina barn bara ett par år kvar hemma innan dom skulle flyga ur boet, så att säga.

Attefallshus som bostad

Min dotter lämnade huset först, vid 20 års ålder och då hade hon redan träffat en kille som hon flyttade ihop med. Sonen misstänkte jag skulle klamra sig fast hemmavid ett tag till kanske till han blev 23-24 år eller nåt. Vi kände väl att det blev ohållbart att bo under samma tak när sonen till slut blev tillsammans med sin ”första” flickvän. Dom ville mer än gärna bo under vårt tak och efter nästan ett år kände vi att det nog vore dags för dom att skaffa ett eget boende. Men sonen klamrade sig fast precis som jag misstänkte och hans flickvän älskar att bo hos oss. Då fick jag en jättebra idé! Varför inte bygga ett Attefallshus, med eget pentry och toalett. Så fick det bli!

25 kvadratmeter Attefallshus

Vi lade ner ganska mycket jobb på att hitta det ultimata Attefallshuset som min son och hans flickvän skulle kunna trivas i och bo året runt utan att det skulle kännas för litet. Till slut fann vi ett supersmart byggt Attefallshus och bestämde oss för att slå till. Så nu, 2 år senare, så har sonen och flickvännen bott i detta lilla hus på 25 kvadratmeter i nästan 1 år, och dom trivs fantastiskt bra.